Ingrediënten
- 2 kg Natuurvlees runder sukade aan het stuk
- 2 eieren
- 15 gram dijonmosterd
- 30 gram witte wijnazijn
- 200 ml zonnebloemolie
- 3 rode paprika’s
- 4 grote aardappels
- gerookte olijfolie
- zout en peper
Bereiding voor de sukade
- Maak de sukade rondom helemaal schoon door met je scherpste mes alle vliezen en zenen te verwijderen.
- Verwijder daarna de dikke zeen uit het midden van de sukade, maar zorg wel dat het één grote lap blijft.
- Bestrooi de bovenkant met zout en peper en bind netjes op met slagerstouw.
- Leg de sukade direct op een niet te hete barbecue (120 graden) en breng in een ruim uur naar een kerntemperatuur van 46 graden.
- Stook het vuur op (220 graden) en grill verder naar een kerntemperatuur van 52 graden.
- Laat de rollade 10 minuten rusten in aluminiumfolie en snijd in dunne plakken.
Bereiding voor de paprika mayonaise
- Vul een beker met de eieren, mosterd, azijn en olie, in die volgorde.
- Zet de staafmixer onder in de beker en draai op op de hoogste stand. Haal als de massa onderin egaal van kleur is de staafmixer langzaam naar boven.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg 2 paprika’s op de kolen van een medium gestookte barbecue of op het rooster en gril totdat ze rondom zwart zijn.
- Laat de paprika’s 30 minuten afkoelen in plasticfolie of-zak en trek de vellen ervan af. Verwijder alle oneffenheden en verbrande deeltjes.
- Maal 1 paprika tot sap in de sapcentrifuge.
- Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes, meng met het sap en laat inkoken tot het bijna droog is.
- Meng de paprikapuree met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
Bereiding voor de aardappels
- Snijd van de aardappels de zijkanten, vervolgens in 8 dikke gelijke plakken.
- Snijd die rechthoekig bij, zodat je 8 gelijke aardappels overhoudt.
- Konfijt de aardappels in de gerookte olijfolie, de olie mag niet warmer worden dan 80 graden.
- Dit konfijten duurt ongeveer 10 minuten.
- Haal de aardappels uit de olie en gril ze vervolgens op de barbecue.
Aantal personen: 6 personen
Hoofdgerecht
Soort
Steak
