Sukade steak met paprika mayonaise

Ingrediënten

  • 2 kg Natuurvlees runder sukade aan het stuk
  • 2 eieren
  • 15 gram dijonmosterd
  • 30 gram witte wijnazijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 3 rode paprika’s
  • 4 grote aardappels
  • gerookte olijfolie
  • zout en peper

Bereiding voor de sukade

  • Maak de sukade rondom helemaal schoon door met je scherpste mes alle vliezen en zenen te verwijderen.
  • Verwijder daarna de dikke zeen uit het midden van de sukade, maar zorg wel dat het één grote lap blijft.
  • Bestrooi de bovenkant met zout en peper en bind netjes op met slagerstouw.
  • Leg de sukade direct op een niet te hete barbecue (120 graden) en breng in een ruim uur naar een kerntemperatuur van 46 graden.
  • Stook het vuur op (220 graden) en grill verder naar een kerntemperatuur van 52 graden.
  • Laat de rollade 10 minuten rusten in aluminiumfolie en snijd in dunne plakken.

Bereiding voor de paprika mayonaise

  • Vul een beker met de eieren, mosterd, azijn en olie, in die volgorde.
  • Zet de staafmixer onder in de beker en draai op op de hoogste stand. Haal als de massa onderin egaal van kleur is de staafmixer langzaam naar boven.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Leg 2 paprika’s op de kolen van een medium gestookte barbecue of op het rooster en gril totdat ze rondom zwart zijn.
  • Laat de paprika’s 30 minuten afkoelen in plasticfolie of-zak en trek de vellen ervan af. Verwijder alle oneffenheden en verbrande deeltjes.
  • Maal 1 paprika tot sap in de sapcentrifuge.
  • Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes, meng met het sap en laat inkoken tot het bijna droog is.
  • Meng de paprikapuree met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.

Bereiding voor de aardappels

  • Snijd van de aardappels de zijkanten, vervolgens in 8 dikke gelijke plakken.
  • Snijd die rechthoekig bij, zodat je 8 gelijke aardappels overhoudt.
  • Konfijt de aardappels in de gerookte olijfolie, de olie mag niet warmer worden dan 80 graden.
  • Dit konfijten duurt ongeveer 10 minuten.
  • Haal de aardappels uit de olie en gril ze vervolgens op de barbecue.

Aantal personen: 6 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Sukade