Stoofvlees met friet

Ingrediënten

  • 100 ml sake
  • 50 ml rijstazijn
  • 100 ml witte wijn
  • 50 gr geraspte mierikswortel
  • 650 gr Natuurvlees riblappen in blokken van 3 cm
  • 3 el zonnebloemolie
  • 4 el miso
  • 2 el bloem
  • 800 gr frietaardappelen, ongeschild
  • frituurolie
  • Japanse sojasaus, naar smaak
  • mirin, naar smaak
  • shichimi togarashi, naar smaak
  • geroosterd sesamzaad, naar smaak

Bereiding

  • Breng de sake, rijstazijn, witte wijn en mierikswortel aan de kook en laat afkoelen.
  • Meng de riblappen met de marinade en laat 24 uur afgedekt staan in de koelkast.
  • Neem het vlees uit de marinade, laat het rustig uitlekken en dep het uiteindelijk droog.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten rondom goudbruin.
  • Blus alles af met de marinade en 500 ml water.
  • Stoof het vlees in circa 2 uur gaar. Schep regelmatig om.
  • Boen intussen de aardappels schoon en snijd in dikke frieten.
  • Blancheer de friet in een ruime pan water 2 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  • Verhit de frituur op 140ºC en frituur hierin de friet in circa 6 minuten gaar, maar nog niet bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Voeg de miso en het bloem al roerend toe aan het stoofvlees en laat alles op lage stand nog 15 minuten doorgaren.
  • Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de friet in 3 minuten goudbruin. Proef de stoof en breng op smaak met sojasaus en mirin.
  • Serveer de stoof met de frites.
  • Bestrooi naar smaak met shichimi togarashi, zout, peper en sesamzaad.

Aantal personen: 4

Menugang
Hoofdgerecht

Soort
Stoofvlees

Japanse stoofpot Kaldenberg