Ingrediënten
- 100 ml sake
- 50 ml rijstazijn
- 100 ml witte wijn
- 50 gr geraspte mierikswortel
- 650 gr Natuurvlees riblappen in blokken van 3 cm
- 3 el zonnebloemolie
- 4 el miso
- 2 el bloem
- 800 gr frietaardappelen, ongeschild
- frituurolie
- Japanse sojasaus, naar smaak
- mirin, naar smaak
- shichimi togarashi, naar smaak
- geroosterd sesamzaad, naar smaak
Bereiding
- Breng de sake, rijstazijn, witte wijn en mierikswortel aan de kook en laat afkoelen.
- Meng de riblappen met de marinade en laat 24 uur afgedekt staan in de koelkast.
- Neem het vlees uit de marinade, laat het rustig uitlekken en dep het uiteindelijk droog.
- Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin het vlees in circa 10 minuten rondom goudbruin.
- Blus alles af met de marinade en 500 ml water.
- Stoof het vlees in circa 2 uur gaar. Schep regelmatig om.
- Boen intussen de aardappels schoon en snijd in dikke frieten.
- Blancheer de friet in een ruime pan water 2 minuten. Giet af en laat afkoelen.
- Verhit de frituur op 140ºC en frituur hierin de friet in circa 6 minuten gaar, maar nog niet bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Voeg de miso en het bloem al roerend toe aan het stoofvlees en laat alles op lage stand nog 15 minuten doorgaren.
- Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de friet in 3 minuten goudbruin. Proef de stoof en breng op smaak met sojasaus en mirin.
- Serveer de stoof met de frites.
- Bestrooi naar smaak met shichimi togarashi, zout, peper en sesamzaad.
Aantal personen: 4
Menugang
Hoofdgerecht
Soort
Stoofvlees
