Steak tartare van diamanthaas

Ingrediënten

  • 280 gr Natuurvlees runder diamanthaas
  • 2 st banaansjalotten, fijngesnipperd
  • 10 gr bieslook, in kleine stukjes gesneden
  • 25 gr cornichons, in kleine blokjes
  • 25 gr kappertjes, drooggemaakt en fijngehakt
  • 1 el mosterd
  • 1 tl tomatenketchup
  • 6 druppels tabasco
  • 1 tl worcestersaus
  • 1 el olijfolie
  • 4 scharreleieren
  • truffelmayonaise, naar smaak
  • brioche of crostini

Bereiding

  • Snijd het vlees in zo klein mogelijke blokjes. Niet hakken, want dan beschadig je het vlees.
  • Meng de sjalotten, bieslook, cornichons en kappertjes met het vlees in een kom luchtig door elkaar.
  • Meng mosterd, 1/2 theelepel zout, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en olijfolie in een mengkom tot een massa is.
  • Maak het vlees naar smaak aan met dit mengsel (proef regelmatig). Leg op elk bord een kookring en maak de tartaar mooi strak op.
  • Scheid van de eieren de eidooier en het eiwit (zorg dat de dooiers heel blijven).
  • Leg de eidooier in het midden van de steak tartaar.
  • Serveer de steak tartaar met truffelmayonaise en brioche of crostini.

Aantal personen: 4 personen

Voorgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees Steak tartaar