Ingrediënten
- 280 gr Natuurvlees runder diamanthaas
- 2 st banaansjalotten, fijngesnipperd
- 10 gr bieslook, in kleine stukjes gesneden
- 25 gr cornichons, in kleine blokjes
- 25 gr kappertjes, drooggemaakt en fijngehakt
- 1 el mosterd
- 1 tl tomatenketchup
- 6 druppels tabasco
- 1 tl worcestersaus
- 1 el olijfolie
- 4 scharreleieren
- truffelmayonaise, naar smaak
- brioche of crostini
Bereiding
- Snijd het vlees in zo klein mogelijke blokjes. Niet hakken, want dan beschadig je het vlees.
- Meng de sjalotten, bieslook, cornichons en kappertjes met het vlees in een kom luchtig door elkaar.
- Meng mosterd, 1/2 theelepel zout, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en olijfolie in een mengkom tot een massa is.
- Maak het vlees naar smaak aan met dit mengsel (proef regelmatig). Leg op elk bord een kookring en maak de tartaar mooi strak op.
- Scheid van de eieren de eidooier en het eiwit (zorg dat de dooiers heel blijven).
- Leg de eidooier in het midden van de steak tartaar.
- Serveer de steak tartaar met truffelmayonaise en brioche of crostini.
Aantal personen: 4 personen
Voorgerecht
Soort
Steak
