Runder picanha met chimichurri

Ingrediënten

  • 1 st Natuurvlees runder picanha
  • Vers gemalen peper
  • Maldon zeezout
  • 2 zoete witte uien
  • ¼ gekonfijte citroen
  • ½ jalapeñopeper
  • ¼ bos verse oregano
  • ¼ bos verse koriander
  • sap en rasp van ½ limoen
  • Pure Drops olijfolie
  • scheutje rodewijnazijn
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de barbecue voor met directe hitte op zo’n 200 °C. Leg de zoete uien er direct bij en laat poffen tot ze zacht worden.
  • Neem het vlees op tijd uit de koelkast en kruid rijkelijk met Maldon zeezout en versgemalen peper. Zeker de vetkant mag extra gezouten worden, dat geeft een krokantere korst.
  • Pel voor de chimichurri de gepofte zoete uien en doe ze samen met de grof gehakte verse kruiden, een flinke scheut olijfolie, de peper en de gekonfijte citroen in de keukenmachine. Draai tot een grof mengsel en verfris met het limoensap, de -rasp en de azijn. Kruid eventueel met zout en peper.
  • Leg het vlees met de vetkant naar beneden op de grill en sluit het deksel. Laat ongeveer 8-10 minuten grillen. Controleer of er al een goed gekleurde en krokante korst ontstaat.
  • Draai het vlees om en steek er een kernthermometer in. Laat grillen tot een kerntemperatuur van 50 °C is bereikt.
  • Neem van de barbecue en laat onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten.
  • Snijd het vlees tegen de draad in in mooie tranches en serveer met de koude chimichurri.

Aantal personen: 4 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees runder picanha