Runder haas met gevulde pasta

Ingrediënten

  • 800 gr Natuurvlees runderhaas
  • 1 el zonnebloemolie
  • 4 takjes tijm
  • 12 st Rummo pasta conchiglioni rigate
  • 120 gr sous-vide gegaarde rundersukade
  • 4 grote el zoete aardappelcreme
  • 4 takjes platte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 50g pecorinokaas
  • 1 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 150 °C
  • Kruid de runderhaas rondom met zout en peper en bak stevig aan in de zonnebloemolie.
  • Voeg de roomboter en de tijm toe, bedruip met de bakboter en plaats in een voorverwarmde oven.
  • Prik er een kernthermometer in en gaar tot 52 °C kerntemperatuur.
  • Neem uit de oven als de temperatuur is bereikt en laat 5 minuten rusten.
  • Kook ondertussen de pasta af volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat goed uitlekken en spuit een klein beetje van de zoete aardappelcrème in iedere pasta.
  • Pluk de sukade fijn en verdeel over de pastaschelpen.
  • Hak de peterselie met wat zout en de knoflook zeer fijn en bestrooi er de pasta mee.
  • Leg op een bakplaat en bestrooi met de pecorino
  • Zet de oven op 180 °C met de grillstand aan en gratineer de pasta gedurende 8 minuten.
  • Verwarm de rest van de aardappelcrème in een steelpan en kruid met zout en peper.
  • Dresseer de crème op het bord. Snijd de runderhaas in mooie porties en leg op de crème.
  • Leg er de gegratineerde pasta op en naast en serveer onmiddellijk.

Aantal personen: 4 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees tournedos