Ingrediënten
- 800 gr Natuurvlees runderhaas
- 1 el zonnebloemolie
- 4 takjes tijm
- 12 st Rummo pasta conchiglioni rigate
- 120 gr sous-vide gegaarde rundersukade
- 4 grote el zoete aardappelcreme
- 4 takjes platte peterselie
- 1 teentje knoflook
- 50g pecorinokaas
- 1 el roomboter
- versgemalen peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150 °C
- Kruid de runderhaas rondom met zout en peper en bak stevig aan in de zonnebloemolie.
- Voeg de roomboter en de tijm toe, bedruip met de bakboter en plaats in een voorverwarmde oven.
- Prik er een kernthermometer in en gaar tot 52 °C kerntemperatuur.
- Neem uit de oven als de temperatuur is bereikt en laat 5 minuten rusten.
- Kook ondertussen de pasta af volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat goed uitlekken en spuit een klein beetje van de zoete aardappelcrème in iedere pasta.
- Pluk de sukade fijn en verdeel over de pastaschelpen.
- Hak de peterselie met wat zout en de knoflook zeer fijn en bestrooi er de pasta mee.
- Leg op een bakplaat en bestrooi met de pecorino
- Zet de oven op 180 °C met de grillstand aan en gratineer de pasta gedurende 8 minuten.
- Verwarm de rest van de aardappelcrème in een steelpan en kruid met zout en peper.
- Dresseer de crème op het bord. Snijd de runderhaas in mooie porties en leg op de crème.
- Leg er de gegratineerde pasta op en naast en serveer onmiddellijk.
Aantal personen: 4 personen
Hoofdgerecht
Soort
Steak
