Runder bavette rollade met geroosterde bimi

Ingrediënten

  • 1 runderbavette van ongeveer 800 gram
  • 4 flinke el BBQ-rub Smokey Goodness Beefalicious
  • 600 g bimi
  • scheutje olijfolie
  • 4 dl kalfsjus
  • 3 dl rode wijn
  • 1 el koffieboontjes
  • 50 g pure chocolade

Bereiding

  • Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180 graden en een indirecte zone van ongeveer 140 graden.
  • Leg het vlees uit op een snijplank en bestrooi rijkelijk met ⅔ van de rub.
  • Rol strak op en bind goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Bestrooi rondom met de rest van de rub.
  • Plaats op de barbecue en rooster rondom tot het mooi gekleurd en gegrild is.
  • Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  • Reduceer ondertussen in een steelpan de rode wijn tot er nog echt maar een dun laagje in de pan zit.
  • Voeg er de jus en de koffieboontjes aan toe en laat voor ⅔ reduceren. Zeef de saus en roer er de chocolade doorheen. Laat nu niet meer koken.
  • Neem het vlees van de barbecue als de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Leg onder een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
  • Maak de bimi schoon en rooster deze enkele minuten recht boven de kooltjes. Kruid met een klein beetje van de rub.
  • Haal het touw van de rollade, snijd in mooie plakken en serveer op de bimi. Serveer er de saus apart bij.

Aantal personen: 4 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees bavette BBQ