Ingrediënten
- 1 runderbavette van ongeveer 800 gram
- 4 flinke el BBQ-rub Smokey Goodness Beefalicious
- 600 g bimi
- scheutje olijfolie
- 4 dl kalfsjus
- 3 dl rode wijn
- 1 el koffieboontjes
- 50 g pure chocolade
Bereiding
- Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180 graden en een indirecte zone van ongeveer 140 graden.
- Leg het vlees uit op een snijplank en bestrooi rijkelijk met ⅔ van de rub.
- Rol strak op en bind goed vast met keukentouw, zodat een mooie rollade ontstaat die overal even dik is. Bestrooi rondom met de rest van de rub.
- Plaats op de barbecue en rooster rondom tot het mooi gekleurd en gegrild is.
- Leg op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in. Laat garen tot een kerntemperatuur van 50 graden.
- Reduceer ondertussen in een steelpan de rode wijn tot er nog echt maar een dun laagje in de pan zit.
- Voeg er de jus en de koffieboontjes aan toe en laat voor ⅔ reduceren. Zeef de saus en roer er de chocolade doorheen. Laat nu niet meer koken.
- Neem het vlees van de barbecue als de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Leg onder een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
- Maak de bimi schoon en rooster deze enkele minuten recht boven de kooltjes. Kruid met een klein beetje van de rub.
- Haal het touw van de rollade, snijd in mooie plakken en serveer op de bimi. Serveer er de saus apart bij.
Aantal personen: 4 personen
Hoofdgerecht
Soort
Steak
