Ribeye met sla en king boleten

Ingrediënten

  • 4 st Natuurvlees runder rib eye
  • 5 el olijfolie
  • 2 kropjes little gem
  • 1 tl roze peper, gekneusd
  • 4 king boleten
  • 2 takjes dragon, de blaadjes geplukt
  • 2 tl sherryazijn
  • 4 plakjes Beurre L&L Plaquette échalote et estragon

Bereiding

  • Steek de barbecue aan. Neem de ribeyes uit de koeling en bestrijk ze met 2 el olijfolie.
  • Snijd de kropjes sla doormidden. Marineer ze met 1 eetlepel olijfolie, roze peperkorrels en wat zout.
  • Snijd de boleten in de lengte doormidden, bestrijk met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met zout en wat peper.
  • Gril (met het rooster dicht op de kolen) de kropjes sla kort aan de snijkant en doe ze terug in de kom met de marinade. Meng er dragon door, besprenkel met de azijn en zet weg.
  • Gril (met het rooster dicht op de kolen) de boleten rondom gaar en leg ze aan de rand van de barbecue om ze warm te houden.
  • Gril vervolgens de ribeyes ook met het rooster dicht op de kolen. Afhankelijk van de dikte heb je 2-4 minuten per kant nodig.
  • Serveer de sla en boleten naast het vlees en leg een plakje boter op het vlees.

Aantal personen: 4 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees rib eye