Vlees uit de Nederlandse Natuurgebieden

Natuurvlees is gecertificeerd 2 sterren Beter Leven rundvlees afkomstig van Nederlandse, vrouwelijke runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuurgebieden. De vrouwelijke runderen grazen in de nationale parken, bossen, polders, uiterwaarden en extensief gehouden graslanden. Daar genieten ze van al het goeds dat de natuur te bieden heeft.

Bijzondere runderrassen

Natuurvlees maakt uitsluitend gebruik van vrouwelijke Limousin en Blond d’Aquitaine runderen. Het zijn elegante en mooie runderrassen die dicht bij de natuur staan én perfect passen in de Nederlandse natuurgebieden. De natuurlijke groei van de runderen staat garant voor een mals en sappig stukje rundvlees. Het vlees is mooi van kleur en heeft de juiste vet bedekking.

Kwaliteitsvlees

De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden gemiddeld 5 á 6 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen. Die smaak proef je terug in de karaktervolle vlees.

Ecologisch en duurzaam vlees

Natuurvlees zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden en zo houden de runderen de natuur open én geven ze de ruimte aan plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.

Daarnaast bestaat de Natuurvlees keten uit een zogeheten ”gesloten kringloop”. Dat wil zeggen dat alle mest wordt gebruikt binnen de keten. Zo zijn onze Nederlandse natuurgebieden de leverancier van een ecologisch en duurzaam verantwoord stukje vlees.

Grazen in de natuurgebieden

De vrouwelijke runderen verblijven minimaal 180 dagen per jaar buiten én in de wintermaanden staan ze in een traditionele potstal met veel stro en ruimte.

Natuurvlees natuurgebied
Natuurvlees runderen _0001_Laag 2

Natuurlijke verhouding

Dit vrouwelijke rundvlees met het Beter Leven keurmerk 2 sterren vind je exclusief bij Slagerijen Kaldenberg. Het Natuurvlees wordt verkocht in natuurlijke verhouding én dit wil zeggen dat het ‘hele’ rund wordt verwerkt van kop tot staart. Elk rund heeft zoveel moois te bieden; van luxe delen tot gehakt en stoofdelen. Natuurvlees biedt volop inspiratie in elke keuken.