Vlees uit de Nederlandse natuur

Natuurvlees-Nederland is gecertificeerd 2 sterren Beter Leven rundvlees afkomstig van Nederlandse, vrouwelijke runderen die zijn ingezet voor het beheer van de natuurgebieden. Ze grazen in de nationale parken, bossen, polders, uiterwaarden en extensief gehouden graslanden. Daar genieten ze van al het goeds dat de natuur te bieden heeft.

Bijzondere runderrassen

Natuurvlees-Nederland maakt uitsluitend gebruik van vrouwelijke Limousin en Blond d’Aquitaine runderen. Het zijn elegante en mooie runderrassen die dicht bij de natuur staan én perfect passen in de Nederlandse natuur. De natuurlijke groei van de runderen staat garant voor een mals en sappig stukje rundvlees. Het vlees is mooi van kleur en heeft de juiste vlees vet verhouding

Kwaliteitsvlees van eigen bodem

De runderen eten gevarieerd, bewegen veel en worden gemiddeld 5 á 6 jaar oud. Zo krijgt het vlees voldoende tijd om te rijpen en de smaak uit de natuur in zich op te nemen. Uiteindelijk proef je die karakteristieke smaak terug in het rundvlees.

Ecologisch en duurzaam rundvlees

Natuurvlees-Nederland zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit in de natuurgebieden. De runderen houden de natuur open én geven de ruimte aan plantensoorten die anders in de verdrukking zouden komen.

Daarnaast bestaat de Natuurvlees-Nederland keten uit een zogeheten ”gesloten kringloop”. Dat wil zeggen dat alle mest wordt gebruikt binnen de keten. Zo zijn onze Nederlandse natuurgebieden de leverancier van een ecologisch en duurzaam verantwoord stukje rundvlees.

Natuurvlees-Nederland Slagerijen Kaldenberg
Natuurvlees Nederland

Natuurlijke verhouding

Het Natuurvlees-Nederland rundvlees vind je exclusief bij Slagerijen Kaldenberg. Het wordt verkocht in natuurlijke verhouding. Dat wil zeggen dat het hele rund wordt verwerkt van kop tot staart. Natuurvlees-Nederland biedt volop inspiratie in elke keuken van sterren restaurant tot eetcafé.

Natuurvlees-Nederland runderen