Natuurvleesboerderij van Can

Landbouw bedrijf Van Can is een Natuurvlees boerderij met ca. 350 Limousin runderen.  Limousin runderen zijn volgens Van Can het duurzaamste ras voor de natuurgebieden waar de runderen gehouden worden. Zo zijn ze met schone lucht en water al tevreden én daarnaast is rundvlees van de Limousines erg smaakvol.

De Limousines worden bij Van Can geboren en grazen er hun hele leven op 140 hectare grond. Het bedrijf grenst dan ook aan diverse natuurgebieden zoals Voerendaal & Teuven. In de wintermaanden verblijven de runderen in een traditionele pot en hellingstal.

Landbouw bedrijf Van Can; 5de generatie familiebedrijf

Landbouw bedrijf Van Can, inmiddels gerund door de 5de generatie, was vanuit oorsprong altijd een gemengd bedrijf met runderen, melkvee, kippen en varkens. Het bedrijf werd opgericht in 1907 en is in 2001 overgegaan op het vleesvee. Vandaag de dag heeft het bedrijf naast het houden van runderen ook een loon-en grondverzetbedrijf.

Het bijzondere aan Landbouwbedrijf van Can is dat het nagenoeg CO2 Neutraal is. Zo wekken ze hun eigen energie op, hebben ze een eigen waterbron en binnenkort kan het gas worden afgesloten omdat die voorziening niet meer nodig is. Verder komt al het voer en stro voor de dieren uit de directe omgeving én zo is het bedrijf een mooi voorbeeld van een gesloten kringloop.

Van Can Natuurvleesboerderij
Van Can Natuurvleesboerderij

Onze Boeren

Beukmans

Natuurvleesboerderij Beusmans

Beusmans is een Natuurvleesboerderij met ca. 120 Blond d ’Aquitaine en Limousin runderen. De Blond ...
Jongenelen

Natuurvleesboerderij Jongenelen

Natuurvleesboerderij Jongenelen is een Natuurvleesboerderij met ca. 64 Blond d’Aquitaine runderen. Er is gekozen voor ...
Leo Verboom

Natuurvleesboerderij Verboom

Natuurvleesboerderij Verboom Onions is een Natuurvleesboerderij met ca. 70 Blond d’Aquitaine runderen. Leo Verboom heeft ...
Ab Bok

Natuurvleesboerderij Bok

Natuurvleesboerderij A. Bok en J.K. Bok- van Arkel is een Natuurvleesboerderij met ca. 65 Limousin ...