Natuurvleesboerderij MTS Rutten Custers

MTS Rutten-Custers is een Natuurvlees boerderij met ca. 135 Limousin runderen. De keuze voor de Limousin runderen was door MTS Rutten-Custers snel gemaakt.  Zo vinden ze het Limousin runderras een sober ras dat makkelijk te houden is en geen problemen geeft met het kalven en zogen van de kalveren. Het zijn mooie dieren die goed passen in het landschap en de natuurgebieden waar ze bij ons in grazen.

De Limousines worden bij MTS Rutten-Custers geboren en grazen er hun hele leven op 105 hectare grond. Het bedrijf grenst dan ook aan diverse natuurgebieden zoals Geuldal, Savelsbos en Gerendal. In de wintermaanden verblijven de runderen in een traditionele potstal.

MTS Rutten-Custers; 5de generatie familiebedrijf.

MTS Rutten Custers, inmiddels gerund door de 4de en 5de generatie, was vanuit oorsprong altijd een gemengd bedrijf met akkerbouw en melkvee. Het bedrijf is in 2004 overgestapt op het houden van vleesvee.

Naast het houden van runderen en het verbouwen van het voer voor de runderen heeft de onderneming ook een agrarische landwinkel. Het bedrijf is dan ook een mooi voorbeeld van een gesloten kringloopbedrijf. Geen mestoverschot, eigen voer en eigen fok van de runderen, alles komt uit de directe omgeving.

Het dynamische familiebedrijf, waarbij zowel de huidige eigenaren als de toekomstige eigenaren enthousiast te werk gaan, is altijd bezig met doorontwikkeling van de bedrijfsvoering.

MTS Rutten-Custers natuurvleesboerderij
MTS Rutten-Custers natuurvleesboerderij
MTS Rutten-Custers natuurvleesboerderij

Onze Boeren

Beukmans

Natuurvleesboerderij Beusmans

Beusmans is een Natuurvleesboerderij met ca. 120 Blond d ’Aquitaine en Limousin runderen. De Blond ...
Jongenelen

Natuurvleesboerderij Jongenelen

Natuurvleesboerderij Jongenelen is een Natuurvleesboerderij met ca. 64 Blond d’Aquitaine runderen. Er is gekozen voor ...
Leo Verboom

Natuurvleesboerderij Verboom

Natuurvleesboerderij Verboom Onions is een Natuurvleesboerderij met ca. 70 Blond d’Aquitaine runderen. Leo Verboom heeft ...
Ab Bok

Natuurvleesboerderij Bok

Natuurvleesboerderij A. Bok en J.K. Bok- van Arkel is een Natuurvleesboerderij met ca. 65 Limousin ...