Natuurvleesboerderij Buchner

Natuurvleesboerderij Buchner s een Natuurvlees boerderij met ca. 115 Blonde d’Aquitaine en Limousin runderen. Beide runderrassen hebben een goede vleeskwaliteit en zijn makkelijk in het onderhoud. Ze kunnen prima leven in de natuurgebieden.

De runderen worden bij Natuurvleesboerderij Buchner geboren en grazen er hun hele leven op 100 hectare grond. Het bedrijf is gevestigd in Wijchen en maakt gebruik van diverse Natuurgebieden zoals de uiterwaarden van de Maas, Jachtslot Mookerheide en Het Zwaans broekje.

Natuurvleesboerderij Buchner;

Bij Natuurvleesboerderij Buchner is eigenaar Marc zelf begonnen met 1 koe én zo heeft hij zijn kudde opgebouwd. Buchner maakt alleen gebruik van natuurgebieden waar ook de mogelijkheid voor burgers is om te wandelen en fietsen, omdat Buchner graag wil dat burgers meer betrokken raken bij het proces waarin runderen natuurgebieden begrazen.

Voor de rest doet Marc diverse werkzaamheden voor eigenaren van andere natuurgebieden en geeft hij gastlessen over natuurgebieden en natuur begrazing op mbo scholen.

Buchner natuurbegrazing
Buchner natuurbegrazing

Onze Boeren

Beukmans

Natuurvleesboerderij Beusmans

Beusmans is een Natuurvleesboerderij met ca. 120 Blond d ’Aquitaine en Limousin runderen. De Blond ...
Jongenelen

Natuurvleesboerderij Jongenelen

Natuurvleesboerderij Jongenelen is een Natuurvleesboerderij met ca. 64 Blond d’Aquitaine runderen. Er is gekozen voor ...
Leo Verboom

Natuurvleesboerderij Verboom

Natuurvleesboerderij Verboom Onions is een Natuurvleesboerderij met ca. 70 Blond d’Aquitaine runderen. Leo Verboom heeft ...
Ab Bok

Natuurvleesboerderij Bok

Natuurvleesboerderij A. Bok en J.K. Bok- van Arkel is een Natuurvleesboerderij met ca. 65 Limousin ...