Natuurvlees runder tournedos
Wanneer de Natuurvlees runder haas geportioneerd wordt spreekt men van een runder haas biefstuk, runder tournedos of runder chateaubriand. Wij gebruiken het liefst de benaming ‘Natuurvlees runder tournedos’ voor geportioneerde biefstukken van de runderhaas. Wanneer je bij Slagerijen Kaldenberg een tournedos besteld kun je zelf het gewicht bepalen van het vleesdeel zoals jij het graag wil ontvangen.
De Natuurvlees runder haas, ook wel bekend als ossenhaas, is het malste vleesdeel van het rund. Dit komt doordat de runderhaas het minst wordt gebruikt t.o.v. alle andere spieren. Doordat het vlees niet wordt gebruikt tijdens het leven behoudt het een hele fijne draad en is het vlees super mals.
Vergeet bij de runder tournedos op de menukaart niet het verhaal van de Natuurvlees runderen te vermelden. Zo zet je een mooi en verantwoord stukje rundvlees, dat is gecertificeerd met Beter Leven Keurmerk 2 sterren, op de menukaart