Natuurvlees runder sukade

Natuurvlees Sukade

Naam: Natuurvlees runder sukade

Artikelnummer: 85633

Gewicht: 3000 gram

Keurmerk: Beter Leven 2 sterren

Natuurvlees runder sukade

De Natuurvlees runder sukade bevindt zich in de schouder van het rund en wordt veelal gebruikt voor stoofvlees. Het vlees is qua structuur iets magerder dan de hals/onderrib van het rund en daardoor kiezen veel mensen eerder voor de sukade. Zo wordt het vlees in Nederland voor het grotendeels gebruikt om stoofvlees te maken omdat het vleesdeel veel structuur heeft opgebouwd. De structuur heeft het vlees te danken aan het grazen van de runderen in de natuurgebieden.

Het vlees kenmerkt zich door de zeen die door het vlees heen loopt. Bij een langzame garing ‘smelt’ de zeen en dat geeft een prachtige diepgaande smaak aan het vlees. Je kunt de zeen ook wegsnijden uit het vlees om steaks te creëren die je kunt bakken als biefstuk. Deze specifieke manier van bereiden zie je vooral veel binnen de barbeque wereld.

Vergeet bij de runder sukade op de menukaart niet het verhaal van de Natuurvlees runderen te vermelden. Zo zet je een mooi en verantwoord stukje rundvlees, dat is gecertificeerd met Beter Leven Keurmerk 2 sterren, op de menukaart