Ingrediënten
- 1000 gram Natuurvlees runder biefstuk
- 6 teentjes knoflook, gepureerd
- 3 el ajvar
- 1 tl gemalen komijnzaad
- 1 tl chilivlokken
- 1 el appelazijn
- 2 limoenen
- 1 rode ui, in dunne ringen
- 1 el olijfolie
- 1 verse maiskolf, de korrels los gesneden
- 1 rode paprika, in brunoise
- 10 takjes koriander, fijngehakt
Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes.
- Meng de knoflook met de ajvar, komijn, chilivlokken en azijn. Voeg 1 theelepel zout toe en schep het vlees hierdoor. Laat alles 1 uur afgedekt in de koeling marineren.
- Pers intussen 1 limoen uit en meng het sap met de rode ui en wat zout. Laat een half uurtje staan zodat de ui zacht wordt.
- Verhit de olie en bak hierin de mais op hoog vuur 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout en meng de koriander en rode ui (met sap) erdoor.
- Rijg het vlees aan stalen spiesen. Rooster ze op een barbecue (of een zeer hete grillpan) op hoge temperatuur in 2 minuten per kant bruin met een rosé binnenkant. Serveer met het maismengsel.
Aantal personen: 5 personen
Hoofdgerecht
Soort
Spies
