Natuurvlees biefstuk spiesjes met kruiden

Ingrediënten

  • 1000 gram Natuurvlees runder biefstuk
  • 6 teentjes knoflook, gepureerd
  • 3 el ajvar
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 1 tl chilivlokken
  • 1 el appelazijn
  • 2 limoenen
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 1 el olijfolie
  • 1 verse maiskolf, de korrels los gesneden
  • 1 rode paprika, in brunoise
  • 10 takjes koriander, fijngehakt

Bereiding

  • Snijd het vlees in blokjes.
  • Meng de knoflook met de ajvar, komijn, chilivlokken en azijn. Voeg 1 theelepel zout toe en schep het vlees hierdoor. Laat alles 1 uur afgedekt in de koeling marineren.
  • Pers intussen 1 limoen uit en meng het sap met de rode ui en wat zout. Laat een half uurtje staan zodat de ui zacht wordt.
  • Verhit de olie en bak hierin de mais op hoog vuur 5 minuten. Voeg de paprika toe en bak even mee. Breng op smaak met peper en zout en meng de koriander en rode ui (met sap) erdoor.
  • Rijg het vlees aan stalen spiesen. Rooster ze op een barbecue (of een zeer hete grillpan) op hoge temperatuur in 2 minuten per kant bruin met een rosé binnenkant. Serveer met het maismengsel.

Aantal personen: 5 personen

Hoofdgerecht

Soort
Spies

Natuurvlees runder spies