Gegrilde entrecote met gerookte kruidenolie

Ingrediënten

  • 2 dikke entrecotes van ongeveer 500 gram
  • 2 dl gerookte olijfolie
  • 1 tl roze peperbessen
  • 2 takjes oregano
  • 4 takjes citroentijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Bereiding

  • Haal het vlees op tijd uit de koelkast.
  • Verwarm de barbecue zo voor dat er een directe en een indirecte zone is, waarbij de directe zone ongeveer 185 graden mag zijn en de indirecte zone 140-150 graden.
  • Ris alle kruiden en kneus de peperbessen. Voeg toe aan de gerookte olijfolie en kruid stevig met versgemalen peper en fleur de sel.
  • Smeer het vlees aan beide kanten lichtjes in met de kruidenolie en kruid nog na met versgemalen peper en zout. Laat zo’n 10 minuten intrekken.
  • Grill de entrecotes direct boven de gloeiende kooltjes tot het mooi geroosterd is, draai om en grill ook de andere kant.
  • Leg op de indirecte zone, smeer opnieuw in met de kruidenolie en steek er een kernthermometer in. Laat indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van 47 graden.
  • Neem van de barbecue en laat 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  • Snijd in mooie tranches en besprenkel nog lichtjes met de olie voor het serveren.

Aantal personen: 4 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Slagerijen Kaldenberg entrecote!