Ingrediënten
- 2 dikke entrecotes van ongeveer 500 gram
- 2 dl gerookte olijfolie
- 1 tl roze peperbessen
- 2 takjes oregano
- 4 takjes citroentijm
- 4 takjes rozemarijn
- versgemalen peper
- fleur de sel
Bereiding
- Haal het vlees op tijd uit de koelkast.
- Verwarm de barbecue zo voor dat er een directe en een indirecte zone is, waarbij de directe zone ongeveer 185 graden mag zijn en de indirecte zone 140-150 graden.
- Ris alle kruiden en kneus de peperbessen. Voeg toe aan de gerookte olijfolie en kruid stevig met versgemalen peper en fleur de sel.
- Smeer het vlees aan beide kanten lichtjes in met de kruidenolie en kruid nog na met versgemalen peper en zout. Laat zo’n 10 minuten intrekken.
- Grill de entrecotes direct boven de gloeiende kooltjes tot het mooi geroosterd is, draai om en grill ook de andere kant.
- Leg op de indirecte zone, smeer opnieuw in met de kruidenolie en steek er een kernthermometer in. Laat indirect doorgaren tot een kerntemperatuur van 47 graden.
- Neem van de barbecue en laat 5-10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd in mooie tranches en besprenkel nog lichtjes met de olie voor het serveren.
Aantal personen: 4 personen
Hoofdgerecht
Soort
Steak
