Ingrediënten
- 2 Natuurvlees runder entrecotes
- 3 el vissaus
- 2 limoenen, uitgeperst
- 2 passievruchten
- 1 bosje groene asperges
- 2 stengels bosui
- 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
- ½ rode peper, in plakjes
- verse kruiden (bijv. munt, en diverse basilicumsoorten)
Bereiding
- Steek de barbecue aan.
- Meng de vissaus met het limoensap.
- Snijd de passievruchten doormidden en schep de inhoud bij het vissausmengsel.
- Snijd de asperges en de bosui schuin in dunne plakken.
- Meng de asperges en bosui met de tomaatjes en de peper en zeef de dressing eroverheen.
- Gril de entrecotes met het rooster dicht op de kolen. Het is lekker als de buitenkant flink wat hitte krijgt maar probeer de binnenkant ‘medium rare’ te houden.
- Verdeel de salade over de borden. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in plakken. Serveer met verse kruiden naar smaak.
Aantal personen: 2 á 3 personen
Menugang
Hoofdgerecht
Soort
Steak
