Entrecote met aspergesalade

Ingrediënten

  • 2 Natuurvlees runder entrecotes
  • 3 el  vissaus
  • 2 limoenen, uitgeperst
  • 2 passievruchten
  • 1 bosje groene asperges
  • 2 stengels bosui
  • 200 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • ½ rode peper, in plakjes
  • verse kruiden (bijv. munt, en diverse basilicumsoorten)

Bereiding

  • Steek de barbecue aan.
  • Meng de vissaus met het limoensap.
  • Snijd de passievruchten doormidden en schep de inhoud bij het vissausmengsel.
  • Snijd de asperges en de bosui schuin in dunne plakken.
  • Meng de asperges en bosui met de tomaatjes en de peper en zeef de dressing eroverheen.
  • Gril de entrecotes met het rooster dicht op de kolen. Het is lekker als de buitenkant flink wat hitte krijgt maar probeer de binnenkant ‘medium rare’ te houden.
  • Verdeel de salade over de borden. Laat het vlees even rusten en snijd het dan in plakken. Serveer met verse kruiden naar smaak.

Aantal personen: 2 á 3 personen

Menugang
Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees entrecote