Biefstuk met avocado friet

Ingrediënten

  • 4 stuks Natuurvlees runder biefstuk
  • klontje roomboter
  • 360 g avocadofries
  • 2 zakjes Franse waterkers
  • scheutje olijfolie
  • scheutje rodewijnazijn
  • 1 avocado
  • 2 el mayonaise
  • 2 el roomboter
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiding

  • Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in een blender.
  • Kruid met zout en peper en draai tot een gladde massa.
  • Pluk de waterkers, was nog even goed onder de kraan en laat uitlekken.
  • Maak net voor het serveren aan met een scheutje olijfolie, rode wijn azijn, zout en peper.
  • Kruid de biefstukken met zout en peper.
  • Verwarm een klontje roomboter in een sauteuse tot de boter begint te kleuren en bak het vlees om en om mooi goudbruin tot de gewenste garing.
  • Laat het vlees vervolgens 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
  • Frituur de avocadofriet volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
  • Trancheer de biefstuk en serveer met de salade van waterkers, de krokante avocadofries en de groene mayonaise.

Aantal personen: 4 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees biefstuk