Ingrediënten
- 4 stuks Natuurvlees runder biefstuk
- klontje roomboter
- 360 g avocadofries
- 2 zakjes Franse waterkers
- scheutje olijfolie
- scheutje rodewijnazijn
- 1 avocado
- 2 el mayonaise
- 2 el roomboter
- versgemalen peper
- zout
Bereiding
- Maak de avocado schoon en doe het vruchtvlees met de mayonaise in een blender.
- Kruid met zout en peper en draai tot een gladde massa.
- Pluk de waterkers, was nog even goed onder de kraan en laat uitlekken.
- Maak net voor het serveren aan met een scheutje olijfolie, rode wijn azijn, zout en peper.
- Kruid de biefstukken met zout en peper.
- Verwarm een klontje roomboter in een sauteuse tot de boter begint te kleuren en bak het vlees om en om mooi goudbruin tot de gewenste garing.
- Laat het vlees vervolgens 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
- Frituur de avocadofriet volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat uitlekken op keukenpapier en kruid met een snufje zout.
- Trancheer de biefstuk en serveer met de salade van waterkers, de krokante avocadofries en de groene mayonaise.
Aantal personen: 4 personen
Hoofdgerecht
Soort
Steak
