Bavette met pepersaus

Ingrediënten

  • 5 st Natuurvlees runder bavette á 100 gram per stuk
  • Zout & peper
  • Phase with Butter Flavour
  • 1,5 gr Knorr Professional Puree Knoflook
  • 8 gr Knorr Professional Puree Peper
  • 3,5 g cognac
  • 1,25 dl Knorr Garde d’Or Demi-Glace
  • 0,50 dl Blue Band Koken en Opkloppen
  • 400 gr roseval aardappels
  • olijfolie
  • 1 tak rozemarijn
  • 600 gr spinazie
  • 50 gr pijnboompitten, geroosterde
  • 50 gr Parmezaanse kaas

Bereiding

  • Kruid de bavette met peper en bak deze mooi rosé in de Phase.
  • Snijd het vlees en kruid het na met zout.
  • Meet en weeg alle ingrediënten af in een pan met uitzondering van de kookroom.
  • Breng het geheel aan de kook.
  • Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog een minuut doorkoken.
  • Was de aardappels en snijd ze in gewenste vorm en gelijke grootte.
  • Meng ze met wat olijfile en kruid ze met zout, peper en rozemarijn.
  • Rooster ze in de oven gedurende ca. 18 minuten op 175 ˚C.
  • Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
  • Roerbak de spinazie in was Phase en kruid met zout en peper.
  • Verrijk de spinazie door op het laatste moment wat kaas en pijnboompitten toe te voegen.
  • Verdeel de bavette samen met de geroosterde aardappels en de spinazie over de borden.
  • Maak het geheel af met de pepersaus.

Aantal personen: 5 personen

Hoofdgerecht

Soort
Steak

Natuurvlees bavette pepersaus