Ingrediënten
- 5 st Natuurvlees runder bavette á 100 gram per stuk
- Zout & peper
- Phase with Butter Flavour
- 1,5 gr Knorr Professional Puree Knoflook
- 8 gr Knorr Professional Puree Peper
- 3,5 g cognac
- 1,25 dl Knorr Garde d’Or Demi-Glace
- 0,50 dl Blue Band Koken en Opkloppen
- 400 gr roseval aardappels
- olijfolie
- 1 tak rozemarijn
- 600 gr spinazie
- 50 gr pijnboompitten, geroosterde
- 50 gr Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kruid de bavette met peper en bak deze mooi rosé in de Phase.
- Snijd het vlees en kruid het na met zout.
- Meet en weeg alle ingrediënten af in een pan met uitzondering van de kookroom.
- Breng het geheel aan de kook.
- Voeg de kookroom toe en laat het geheel nog een minuut doorkoken.
- Was de aardappels en snijd ze in gewenste vorm en gelijke grootte.
- Meng ze met wat olijfile en kruid ze met zout, peper en rozemarijn.
- Rooster ze in de oven gedurende ca. 18 minuten op 175 ˚C.
- Was de spinazie en laat deze goed uitlekken.
- Roerbak de spinazie in was Phase en kruid met zout en peper.
- Verrijk de spinazie door op het laatste moment wat kaas en pijnboompitten toe te voegen.
- Verdeel de bavette samen met de geroosterde aardappels en de spinazie over de borden.
- Maak het geheel af met de pepersaus.
Aantal personen: 5 personen
Hoofdgerecht
Soort
Steak
