Familie van Lieshout

Van Lieshout is een trotse Natuurvlees boerderij met circa 350 Blond d’Aquitaine runderen. ‘De Blond d’Aquitaine runderen hebben prachtig vlees. Of het nu gaat over biefstuk of sukadelappen; de natuurlijke groei van onze Blondes staat garant voor een mals stukje rundvlees, dat mooi van kleur is en de juiste vetbedekking heeft. De Blondes worden geboren op de boerderij en grazen er hun hele leven op 140 hectare grond, waarvan het Natuurgebied de Landschotse Heide ligt in de Brabantse Kempen. De runderen verblijven in de winter maanden in een traditionele potstal,’ vertelt van Lieshout.

Gepassioneerd familiebedrijf

Familiebedrijf van Lieshout, inmiddels gerund door de 4de generatie en staat de al 5de klaar, was vroeger een gemengd bedrijf met melkvee, varkens en kippen. Een aantal jaren zijn er zelfs kalkoenen gehouden, maar sinds 1982 is het bedrijf volledig overgeschakeld op de vleesvee. Boerderij van Lieshout is dan ook een gesloten bedrijf; het vlees is enkel afkomstig van Blond d’Aquitaine runderen die bij hun zijn geboren en opgegroeid. ‘Er is niets mooier dan het hele proces, van geboorte tot het einde, op verantwoorde wijze begeleiden,’ vertelt van Lieshout.

De gesloten kringloop van Natuurvlees

van Lieshout is het schoolvoorbeeld van een gesloten kringloop. Zo wordt de stalmest uitgereden op de akkers om de bodemvruchtbaarheid te verhogen. Op de akkers wordt gras en mais geteeld, dat wordt gebruikt als veevoer voor de runderen. Al het veevoer wordt dicht bij huis geteeld en dat is goed voor het milieu i.v.m. de transport. Met de opgeleverde stal in 2017 is er een serieuze duurzame stap in de goede richting gezet. Zo liggen er zonnepanelen op het dak van de stal en voldoet de stal aan de “Maatlat Duurzame Veehouderij”.

Natuurvlees boerderij van Lieshout
Natuurvlees boerderij van Lieshout
Natuurvlees boerderij van Lieshout

Onze Boeren

Natuurvlees boerderij Mulleneers

Familie Mulleneers

Mulleneers is een trotse Natuurvlees recreatieboerderij met circa 200 Blond d’Aquitaine runderen. ‘De Blond d’Aquitaine ...
Verder Lezen
Natuurvlees boerderij witteveen

Familie Witteveen

Witteveen is een trotse Natuurvlees boerderij met circa 150 Blond d’Aquitaine & Limousin runderen. ‘De ...
Verder Lezen
Natuurvlees boerderij van Lieshout

Familie van Lieshout

Van Lieshout is een trotse Natuurvlees boerderij met circa 350 Blond d’Aquitaine runderen. ‘De Blond ...
Verder Lezen
Natuurvlees boerderij Denissen

Familie Denissen

Denissen is een trotse Natuurvlees boerderij in Biezenmortel met circa 60 Blond d’Aquitaine runderen. ‘De ...
Verder Lezen
Natuurvlees boerderij van de Poel

Familie van de Poel

Van de Poel is een trotse Natuurvlees boerderij met circa 150 Blond d’Aquitaine runderen. ‘De ...
Verder Lezen
Natuurvlees boerderij Vromans

Familie Vromans

Kwekerij Vromans een trotse Natuurvlees boerderij in Tilburg met circa 110 Limousin runderen. De Limousin ...
Verder Lezen
Natuurvlees boerderij Poleij

Familie Poleij

Poleij is een trotse Natuurvlees boerderij in Hansweert met circa 70 Blond d’Aquitaine runderen. ‘De ...
Verder Lezen