Eerlijk vlees uit de Hollandse natuur

Recepten in combinatie met natuurvlees

Stoofpot van rundvlees bereid met rode wijn

Ingredienten

  •  2 eetlepels Olitalia olijfolie
  •  200 gram spekblokjes
  •  2 uien, in parten gesneden
  •  2 teentjes knoflook, uitgeperst
  •  1 eetlepel tomatenpuree
  •  1 kilo mager rundvlees, in blokjes
  •  2 eetlepels bloem
  •  ½ deciliter water
  •  5 deciliter Isla Grande rode wijn
  •  300 gram champignons, gesneden
  •  1 theelepel basilicum, gesneden
  •  1 theelepel peterselie, gesneden
  •  Zout en peper
 

Bereidingswijze

  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak de uien met de blokjes spek. Als de uien glazig zijn neem alles uit de pan en zet het even weg.
  • Bak in dezelfde pan met 1 eetlepel olijfolie de stukjes rundvlees en de knoflook snel bruin. Voeg de tomatenpuree toe en bestrooi het geheel met de bloem en voeg al roerend het water toe. Strooi er wat zout en versgemalen peper over en voeg dan de gebakken uien en spekblokjes weer toe. Goed doorroeren en schenk er dan de rode wijn bij en laat het geheel 2,5 uur sudderen. Voeg de champignons toe en laat nog even door sudderen.
  • Plaats in warme schaal en voeg op het laatste moment de verse basilicum en peterselie toe.

Hacheeschotel met witte bonen en katenspek

Ingredienten

  •  600 gram hacheevlees
  •  2 eetlepels bloem
  •  30 gram boter
  •  1 zak uienringen
  •  Santa Maria hachee kruidenmix
  •  4 eetlepels azijn
  •  2 laurierblaadjes Santa Maria
  •  400 milliliter runderbouillon
  •  1 potje witte bonen, uitgelekt
  •  600 gram gesneden rode kool
  •  2 appels
  •  1 klein uitje
  •  8 eetlepels suiker
  •  1 kop water
  •  2 scheutjes azijn
  •  Santa Maria rock salt
  •  4 plakken Gouden Banier katenspek
  •  1 schaaltje dadels
 

Bereidingswijze

  • Bestrooi het vlees met de helft van de hachee kruiden en wentel het vlees door de bloem.
  • Braad het vlees op hoog vuur in ca. 5 minuten om en om bruin en voeg een klontje boter toe. Voeg de uienringen en de helft van de kruiden mix eraan toe. Schenk de helft van de azijn erbij en warm kort door.
  • Voeg de laurierblaadjes en de runderbouillon eraan toe. Het vlees moet net onder het vocht staan. (Indien nodig kun je dit met water aanvullen). Stoof de hachee, op laag vuur met deksel op de pan, in ca. drie uur gaar.
  • Voeg aan de rode kool een kop water en suiker toe (altijd een gelijk deel water als suiker). Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de appels en de ui in stukjes. Voeg deze toe aan de rode kool en laat nog eens 10 minuten koken. Breng op smaak maken met azijn en zout.
  • Voeg de dadels ca. 15 minuten voordat het gerecht klaar is eraan toe.
  • Bak de katenspek krokant. Voeg de uitgelekte witte bonen en de katenspek aan de hacheeschotel toe.
  • Lekker met aardappelpuree.